Jumaat, Mac 31, 2017

Bola Baling MSSDT B12 : Perempuan Naib Johan

29 dan 30 Mac telah menyaksikan perlawan bola baling peringkat Daerah Tongod Telupid. Padang Sekolah SMK Entilibon telah manjadi saksi perlawanan sengit di antara sekolah-sekolah yang telibat dalam merebut piala kejohanan.

Secara tradisinya, team SK Kiandongo turut menurunkan pemain-pemain pilihan lelaki dan wanita. Pada 29 Mac, team lelaki telah menunjukkan aksi mereka. perlawanan diselangselikan dengan hujan renyai yang turut 'mengambil bahagian'. setelah berhempas-pulas mempertahankan gawang, akhirnya team sekolah terpaksa akur dengan keputusan di tempat ke-4.

Team perempuan telah turun pad 30 Mac. Perlawanan berlangsung sehingga jam 4 petang. keadaan padang yang agak becak mengurangkan kecergasan dan kelincahan pemain. Namun, ianya tidak sedikitpun melemahkan semangat setiap pemain. Bermula daripada penjaga gol, pertahanan sehinggalah bahagian penyerang, setiap posisi dijaga dengan baik dan cemerlang. Namun, pasukan sekolah akhirnya turut akur dengan kehebatan pasukan daripada SK Penangah yang membelasah team sekolah di peringkat akhir 4-3.

Pihak sekolah mengucapkan tahniah kepada semua sekolah yang terlibat. terima kasih diucapkan kepada pihak penganjur, badan-badan penaja dan sukarelawan yang terlibat. Majulah sukan untik negara.

pemanasan badan team sekolah lelaki

Team sekolah lelaki B12

perlawanan sedang bermulaCkg Jemsan menunjukkan isyarat 3 kosong


team perempuan B12
Nencianah menyambut bola

3 orang penyerang terbaik pasukan sekolah

Ckg Bobby kepenatan memberi arahan semasa perlawanan

Ckg Jemsan mengatur semula strategi

Azirah cuba memperdaya musuh

Nencianah menggelecek pihak lawan

Azirah melakukan percubaan dari jarak jauh

Azirah melakukan percubaan yang akhirnya menjaringkan gol

perebutan bola tanggung

Pasukan seklah menentang SK Langkabong

ibu bapa turut hadir memberi sokongan

barisan guru-guru sekolah yang mengiringi kejohanan

gelagat team sekolah sewaktu rehat

kontrol cantik

ckg Masru yang paling MANANG

Tiada ulasan:

Catat Ulasan