Sabtu, April 11, 2015

SUKAN : Bola Sepak, Bola Tampar, Catur, MEMONTOL

Sukan Bola Sepak telah mencatatkan keputusan yang baik setelah berjaya memasuki peringkat akhir bertemu dengan Sk.Entilibon. Pasukan yang diundi bersama dalam kumpulan A dianggotai oleh pasukan daripada Sk.Penangah, Sk.Ansuan, Sk.Menanam dan Sk.Entilibon telah menunjukkan prestasi yang baik. Perlawanan yang sentiasa mencatatkan kemenangan besar itu akhirnya terpaksa akur dengan kehebatan pasukan Sk.Entilibon yang menundukkan pasukan sekolah sebanyak 2 kali. 3 orang pemain daripada pasukan sekolah telah terpilih ke peringkat bahagian iaitu Dix Sagitan, Afely Aim dan Jirol Ginal. Jurulatih bola sepak bagi pasukan sekolah adalah Ckg. Jemsan Sakunding. Berikut merupakan laluan perlawanan pasukan sekolah sehinggalah ke peringkat akhir.

Sk. kiandongo 3-0 Sk. Penangah
Sk. kiandongo 3-0 Sk. Ansuan
Sk. kiandongo 3 - 0 Sk. Menanam
Sk. kiandongo 0 - 4 Sk. Entilibon
Sk. kiandongo 2-1 Sk. Imbak
Sk. kiandongo 3-2 Sk. Telupid Bt 4 (Suku Akhir)
Sk. Kiandongo 3 (tendangan penalti) 2 Sk. Minusuh (Separu Akhir)
Sk, kiandongo 1-2 Sk. Entilibon (Akhir)

Pasukan Sk.Kiandongo


 Suku akhir menentang Sk Telupid (merah)

Akhir, menentang Sk. Entilibon (kuning)

 Azron, menerima hadiah Naib Johan

 Ckg Jemsan ditemani oleh Ckg Aizudin dan Ckg Stonny bergambar bersama pasukan bola sepak sekolah

Bagi Acara Bola Tampar lelaki, pasukan sekolah telah diundi dalam kumpulan 2 bersama dengan Sk. Linayukan, Sk.Tongod dan Sk. Pekan Telupid. Pasukan sekolah telah mencatat tempat kedua setelah tewas dengan pasukan Sk. Linayukan yang muncul johan di sekolah sendiri. 4 orang peserta telah terpilih daripada pasukan sekolah ke peringkat bahagian iaitu Jirol Ginal, Eyousrin Jalius, Azron Julis dan Petedrus Petrus. Jurulatih bagi pasukan bola tampar adalah Ckg. Aizudin Ashraf Che Mohd. Berikut merupakan laluan perlawanan pasukan sekolah sehinggalah ke peringkat akhir.

Sk Kiandongo vs Sk. Pekan Telupid (menang)
Sk.Kiandongo vs Sk. Pekan Tongod (kalah)
Sk.Kiandongo vs Sk. Linayukan (menang)
Sk.Kiandongo vs Sk.minusuh (separuh akhir) - menang
Sk.Kiandongo vs Sk.Linayukan (Akhir) - kalah

 Perlawanan akhir bertemu Sk.Linayukan di gelanggang SK.Linayukan

Ckg Stonny pembantu jurulatih pasukan sekolah

Ckg Aizuddin Ashraf jurulatih pasukan sekolah memberi kata semangat kepada anak buahnya

Dalam acara catur pula, seramai 9 orang peserta telah mewakili sekolah ke peringkat daerah. 6 orang daripadanya lelaki dan 3 perempuan. Bagi kategori perempuan, Atikah Vincent berjaya menduduki tempat kedua individu, sekaligus terpilih ke peringkat bahagian. Walau bagaimapun, pasukan sekolah berada di tempat ke 5 keseluruhan dengan pungutan mata sebanyak 12 mata tertinggal di belakang juara pasukan Sk. Kopuron dengan kutipan keseluruhan 25 mata. Berikut merupakan keputusan perlawanan setiap peserta.

Kutipan mata setiap peserta perempuan

Bagi kategori lelaki, pasukan sekolah mendapat tempat kedua dengan kutipan mata sebanyak 26.5 di belakang juara pasukan Sk.Kopuron dengan jumlah mata sebanyak 30.5 mata. Adik Afely Aim, Effar Juslim, dan Dix Sagitan daripada pasukan sekolah masing-masing mengumpul 5 mata daripada 7 pusingan di kedudukan ke 3, 6 dan 7. Kesemua mereka terpilih ke peringkat bahagian. Jurulatih bagi permainan catur adalah Ckg. Masru Mustakim. Berikut merupakan keputusan perlawanan setiap peserta.

Kutipan mata setiap peserta lelaki

keadaan dalam dewan pertandingan

Elpi tersengih..

Effar Juslim, senyum..

Afely (memakai vest) menentang juara kategori (Caleb) dari Sk.Kopuron


Shaffika (Tengah)  tenang sebelum mula..


Atikah khusyuk melihat buah catur hitamnya..

Ckg Masru (baju kuning) bergambar dengan pihak penganjur kejohanan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan