Isnin, Disember 01, 2014

UPSR 2014 MENUNJUKKAN PENINGKATAN

Keputusan Peperiksaan UPSR 2014 yang telah diumumkan pada baru-baru ini menunjukkan peningkatan prestasi yang memberangsangkan berbanding tahun-tahun sebelumnya. Buat pertama kalinya dalam sejarah, seluruh murid sekolah ini telah lulus 100% dalam mata pelajaran Bahasa Melayu (Pemahaman dan Penulisan). Namun, yang paling membanggakan, BM Penulisan yang telah berjaya berada di kedudukan yang terbaik bagi keseluruhan Daerah Tongod sekaligus menempatkan SK Kiandongo berada di kedudukan teratas bagi mata pelajaran tersebut buat julung kalinya. Keputusan UPSR Setiap Murid

 SK.Kiandongo berada di kedudukan ke-7 Daerah

 Kedudukan BMP di tempat pertamaSk.Kiandongo menduduki tempat ke 7 berdasarkan GPS sekolah dan berada di kedudukan ke 5 berdasarkan peningkatan GPS sekolah pada tahun 2014.

Sekolah juga merakamkan ucapan tahniah kepada saudari Wellnie Matturis yang berjaya memperolehi 3A 2B dalam peperiksaan yang diambil.

Secara keseluruhannya, sekolah telah mencatatkan keputusan yang cukup membanggakan apabila setiap mata pelajaran berada di kedudukan 10 Terbaik dalam daerah ini. Ini merupakan satu kebanggaan yang perlu disyukuri. Di sini juga, pihak sekolah mengambil kesempatan mengucapkan tahniah kepada 3 buah sekolah yang berjaya menempatkan diri di kedudukan 3 Terbaik daerah iaitu SK Kiabau, SK Kopuron dan SK Ansuan. Sudah pasti ada resepi kecemerlangan yang mungkin boleh dikongsi bersama. Selain itu, SK.Kenang-Kenangan berjaya muncul sekolah terbaik dalam Zon Tongod walaupun kurang melibatkan diri dalam bidang sukan, namun telah menunjukkan prestasi akademik yang sangat baik.

Tahniah kepada semua sekolah yang cemelang. Semoga kecemerlangan ini berterusan demi mengangkat martabat pendidikan Negeri Sabah amnya dan Tongod khususnya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan