Jumaat, Oktober 24, 2014

SUKAN MSS SK.KIANDONGO : Rajawali Terbang Tinggi

Sukan MSS SK.Kiandongo yang berlangsung pada 15 dan 16 Oktober baru-baru ini telah mempertemukan beberapa jaguh-jaguh sukan daripada setiap rumah sukan. Nama-nama hebat seperti Jirol Ginal (Kuning), Afely Aim (Merah), Sinlu Nikfik (hijau) dan Petedrus Petrus (biru) telah bersaing di lapangan mereka masing-masing.

walau bagaimanapun, keunggunalan Rumah Kuning (Rajawali) tidak dapat disangkal oleh 3 rumah sukan yang lain. Sejumlah 18 pingat emas telah dipertaruhkan dan 10 daripadanya telah dirampas oleh rumah sukan kuning (Rajawali). Menurut ketua penasihat rumah sukan kuning Ckg Masru, "tahun ini kita telah menunjukkan kekuatan sebenar atlit rumah kuning. Tahun ini merupakan kemuncak bagi rumah Rajawali beraksi untuk johan keseluruhan, mungkin pada tahun depan kita tidak akan mampu bersaing dengan rumah-rumah yang lain."

Sasaran rumah kuning untuk membolot 12 pingat emas keseluruhan tidak kesampaian apabila sekadar perak dalam acara 200M lelaki dan 4X200M lelaki setelah ditumpaskan oleh Rumah Merah yang muncul juara.

Apapun, sukan pada tahun ini telah menimbulkan satu semangat kesukanan kepada semua atlit untuk berusaha gigih pada tahun hadapan serta membudayakan sukan dalam kehidupan. AJK Pelaksana MSS SK.Kiandongo mengucapkan berbanyak terima kasih kepada semua pihak yang terlibat dalam membantu menjayakan sukan ini. Sukan yang berlangsung selama 2 hari ini telah dirasmikan oleh Sdr. Aim Ansang selaku JKK Kg.Kiandongo.

Olahragawan & Olahragawati
Girol ginal & Elistina Jasmi


 Acara 100M


 Juara


Acara 100M


 Naib Juara
 Lontar Peluru Kutipan Pingat Keseluruhan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan